Mooiste wandelingen van Duitsland en Oostenrijk

In Oostenrijk en Duitsland kun je niet alleen terecht voor een groot glas bier en een Schnitzel. Het zijn perfecte bestemmingen als je op zoek bent naar een wandelvakantie of een meerdaagse trektocht. In Oostenrijk vind je de huttentochten maar zover hoef je helmaal niet te reizen, want Duitsland beidt met de verschillende Steigs prima alternatieven die door jong en oud bewandeld kunnen worden. Dit zijn de beste vier van Duitsland en Oostenrijk. 

Salzburger Almenweg

De Salzburger Almenweg is een langeafstandswandelroute in Oostenrijk. Het leidt in 31 etappes over 350 km door de bergwereld van de Pongau in de provincie Salzburg. Meer dan 120 alpenweiden worden gepasseerd, waarbij 90 procent van het pad op een hoogte van 1.000 tot 2.000 meter boven de zeespiegel loopt. De Almenweg herinnert er onder andere aan dat de provincie Salzburg, en met name de Pongau, wordt gekenmerkt door een bijzondere dichtheid aan alpenweiden die geen enkele andere Oostenrijkse provincie heeft. Waan je in de wondere wereld van Heidi en Milka-koeien. 

Rheinsteig

Dichterbij huis maar niet minder bijzonder is de Rheinsteig. Een van de allerbeste wandelroutes van Duitsland, laat de Rheinsteig je kennis maken met de rijke historie en schoonheid van het Middelrijn gebied. Wandel langs de oevers van de Rijn, dompel je onder in de rijke geschiedenis en cultuur en proef na de wandeling een van de bekende Riesling wijnen. Sociale afstand, wandelen en wijn. Dat is ons advies voor 2021. 

Peter Habeler Runde

Ook bekend als de Peter Habeler Trek. Deze tocht is opgedragen aan de Oostenrijkse bergbeklimmer Peter Habeler op zijn 70e verjaardag en is een van de meest gerenommeerde wandelingen in de regio. De Runde is een cirkelvormige route die begint en eindigt in Vals, een bergdorp met 537 inwoners in Tirol. Peter Habeler werd geboren in Mayrhofen, in Tirol, en schreef geschiedenis in de Alpen toen hij in 1978 samen met Reinhold Messner de Mount Everest beklom zonder kunstmatige zuurstof te dragen. Geen zorgen, jij kunt deze wandeling prima zonder zuurstof ondernemen. 

Rothaarsteig

De Rothaargesteig is een 156,8 km lange, in 2001 geopende langeafstandswandelroute, die vooral op de hoofdkam van het Rothaargebergte, een middelgebergte in Noordrijn-Westfalen en Hessen, loopt en binnen het Westerwald een omweg heeft in het Westerwald, een middelgebergte in Noordrijn-Westfalen, Hessen en Rheinland-Pfalz.

Het Duitse wandelinstituut in Marburg heeft de Rothaarsteig onderscheiden met het Duitse keurmerk Premiumwandelpad, dat drie jaar geldig was tot december 2014. Sinds 2 december 2016 is het pad door de Duitse Wanderbares Deutschland gecertificeerd als Qualit├Ątsweg Wanderbares Deutschland.De Rothaarsteig bestaat uit 8 etappen die prima met het openbaar gecombineerd kunnen worden.