Leukste campings Frankrijk

Camping Frankrijk

Kamperen in Frankrijk: garantie voor een topvakantie

Al vele jaren is Frankrijk minstens een van de populairste vakantielanden onder Nederlanders. Als dus nog inspiratie zoekt om je vakantie van dit jaar op een mooie manier invulling te geven en je hebt eigenlijk nog niet al te veel van Frankrijk gezien, dan is het zeker aan te raden deze keer eens naar dit veelzijdige land af te reizen. Boek bijvoorbeeld een kampeerplaats of een stacaravan op een van de leukste campings die Frankrijk te bieden heeft – en dat zijn er veel. Hieronder gaan we dieper in op waar de leukste campings Frankrijk zijn. Eerst leggen we nog eens uit waarom Frankrijk eigenlijk zo’n geweldig vakantieland is.

Wat maakt Frankrijk tot zo’n populair vakantieland?

Om de volgende redenen is Frankrijk zo’n geliefd land om vakantie te vieren:

  • Het klimaat in Frankrijk is zeker in de zomermaanden behoorlijk stabiel. Ja, soms regent het weleens, maar meestal duurt dat maar kort. Over het algemeen is het zonnig en niet té warm. 
  • Frankrijk heeft prachtige kustregio’s, indrukwekkende bosrijke gebieden en adembenemende gebergten. Qua natuur hebben ze dus werkelijk alles.
  • Frankrijk herbergt daarnaast verschillende mooie steden en honderden prachtige dorpen.
  • De inwoners van Frankrijk hebben ook een gunstige invloed, in die zin dat zij wel houden van ‘het goede leven’, iets waar je het zeker tijdens een vakantie wel mee eens zult zijn. 
  • En tenslotte is het ook niet onbelangrijk dat Frankrijk goed aan te rijden is vanuit Nederland.

Tips voor leuke vakantie- en kampeerregio’s

Wie houdt van bergachtige omgevingen kan het best afreizen naar de Franse Alpen of de Pyreneeën. Vooral in het laatstgenoemde gebied vind je de nodige prachtige campings. Dit kan zeker ook gezegd worden van bergachtige gebieden als de Ardèche en de Provence. De mooiere kustregio’s vind je aan de zuidkust en in het noordwestelijk gelegen Bretagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *