Hoe behoud je je motivatie voor het sporten?

Soms zijn we zo lekker bezig met sporten. We gaan een aantal keer per week naar de fitness en daarnaast eten we gezond. Toch gebeurt het vaak dat na een paar weken het drukke dagelijkse leven de overhand neemt en we minder kunnen sporten dan we in de eerste instantie hadden gehoopt. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat je helemaal niet meer gaat en de moed in je schoenen zakt. Maar hoe vind je de motivatie om te sporten weer terug? Wij vertellen het je graag!

Variatie

Als je steeds maar dezelfde training volgt, kan het zo zijn dat je deze zat wordt na een tijdje. Hiernaast zal je lichaam er aan gaan wennen en boek je steeds minder resultaten. Blijf daarom altijd variƫren met je workout. Zo blijf je jezelf uitdagen en blijft het sporten ook interessant. Hiernaast leer je ook steeds beter je eigen lichaam kennen, wat je zal motiveren om door te gaan.

Beloon jezelf

Een goede manier om het sporten vol te houden, is door jezelf te belonen voor al het harde werken. Hiermee bedoelen we niet dat je na je trainsessie meteen door rent naar de friettent, maar geef jezelf een heerlijk ontspannen avondje of ga daarna iets leuks doen met vrienden. Zo heb je tijdens het sporten iets om naar uit te kijken.

Samen sporten

Een andere manier om gemotiveerd te blijven is door met iemand samen te sporten. Zo kun je elkaar blijven uitdagen en motiveren om door te gaan. Ook zul je je bezwaard voelen als je wilt afhaken en je je sportmaatje alleen achter laat. Ga bijvoorbeeld met een vriend of vriendin naar een sportschool Den Haag of boek samen een outdoor bootcamp. Zo ben je ook samen met andere mensen en krijg je begeleiding tijdens het sporten.