De juiste sportschool uitkiezen

De een houdt ervan veel buiten te zijn en lange wandelingen te maken of nieuwe fietsroutes te ontdekken. De ander houdt liever van een goede workout sessie in de sportschool. Ben je pas verhuisd of ben je niet tevreden bij je huidige sportschool? Dan wordt het tijd een nieuwe sportschool te vinden en je in te schrijven. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een sportschool.

Budget of all-in

Er zijn een hoop verschillen op te noemen tussen sportscholen. Voordat je je keuze maakt is het handig van tevoren op te schrijven wat je eisen zijn. Vind je een paar fitnessapparaten prima en ga je altijd zelfstandig sporten? Dan is een sportschool tussen de 15 en 20 euro voldoende.

Ben je full time aan het werk en moet je je kinderen naar een opvang brengen, houd je van intensieve begeleiding en een mooie afsluiter in de sauna? Dan zul je je budget moeten vergroten naar 50 tot 60 euro per maand.

Nu je weet wat je belangrijk vindt is het ook belangrijk te kijken naar de openingstijden, of je toegang hebt tot alle vestigingen in Nederland en in sommige gevallen in Europa en het aanbod aan cursussen en groepslessen. Let er goed op dat je bij sommige abonnementen voor extra’s ook extra moet betalen. Soms zijn er ook verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen zoals bij de sportschool Eindhoven bijvoorbeeld.

Personeel

Voordat je je inschrijft is het handig een rondleiding aan te vragen in de sportschool. Zo kun je verschillende trainers voorbij zien lopen. Je wilt zien hoe de trainers er fysiek uitzien zodat je kan zien of de trainer jou in de praktijk kan brengen wat hij of zij tegen jou verkondigt. Verder is de beschikbaarheid aan personeel belangrijk en of er in iedere ruimte voldoende hulp is wanneer je dit nodig hebt.