Ben jij al bekend met Calisthenics?

Calisthenics

Sporten bij Trainstation 073 in Den Bosch biedt je niet alleen veel mogelijkheden, je bent zeker van een goede work out. Hierbij kun je zelf bepalen waar en wat je gaat trainen. Dit hebben ze in diverse stations opgedeeld. Dit maakt de sportschool zo veelzijdig. Je krijgt een goede balans tussen training, voeding en rust. Hierbij hoef je niet per se aan de slag met verschillende gewichten. Je kunt namelijk ook kiezen om met je eigen lichaamsgewicht te trainen. Dit staat ook wel bekend als Calisthenics.

Lichaamsgewicht

Calisthenics is erg in trek

Jezelf motiveren en stimuleren is een belangrijk onderdeel van sporten bij een sportschool. Wanneer je geen zin hebt om te sporten, dan zul je ook niet naar de sportschool gaan. Dit maakt het behalen van je eigen doelstellingen alleen maar lastiger. Door middel van groepslessen, waarbij je begeleid wordt door een ervaren trainer, word je gestimuleerd door middel van sport, spel, teambuilding en leuke uitdagingen. Dit is wat het betekend wanneer je voor de Fun Station kiest.

Kracht

Een van de onderdelen is het trainen met je eigen lichaamsgewicht. Dit kan onder andere met een calisthenics rek. Of je nu gaat voor optrekken, squats en springen. Je wordt sterker en flexibeler. Hierbij hoef je niet eens een dumbbell voor vast te houden. Wanneer je bijvoorbeeld gaat optrekken, dan moet je ook je balans houden. Je lichaam spant en gebruikt daarvoor diverse spieren. Zo train je onbewust meer, waardoor het zo’n effectieve methode maakt. Het trainen in groepsverband maakt het dan ook leuk om te doen.